Търговски марки Съдържа 22 търговски марки

за страница
Показване на 1 - 12 от 22 артикула
 • EMPORIO ARMANI EA7

 • Diadora

 • Everlast

  Историята на марката Everlast датира от далечната 1910 година. Седемнадесет годишният Якоб Голомб от Бронкс бил запален плувец и не бил доволен, че често трябвало да сменя банския си костюм, който не издържал и един сезон. Той започва да произвежда бански, за които гарантира, че са с отлично качество и им дава гаранция една година. Залага на тематичното име Everlast (вечни).
    През следващите години Голомб отваря малък магазин като предлага освен бански и много други спортни артикули. Насочването му към бокса датира от 1917 година, когато младия пожарникар Джак Демпси го моли да създаде защитна каска, която да издържи поне петнадесет рунда. Голомб я проектира, като през 1919 година Джак Демпси печели световната титла в тежка категория с боксовото оборудване Everlast. От този ден марката се превръща в символ за надеждност и качество в бокса като се налага в целия свят.
    През 1925 година Голомб проектира шортите с колан, които заменят използваните до тогава гащи с кожени ремъци. От тогава тези шорти стават известни като боксьорски и получават голяма популярност. Той управлява компанията Everlast до неговата смърт през 1950 година, когато тя се поема от неговия син Дан.
   През 1958 година Бен Надорф купува 50% от акциите на компанията, като става вицепрезидент на компанията и президент на филиалите по света.
   Когато през 1995 година Дан умира, Надорф купува и останалите 50% и става президент и главен акционер на Everlast до 2000 година.
   От 2000 година компанията се придобива за 60 милиона долара от компанията на Джордж Хоровиц Active Apparel Group (AAGP), който е учител по история и заклет фен на бокса. За пръв път той въвежда и налага дамското облекло с марката Everlast. Компанията се преименува на Everlast Worldwide Inc и се базира в Ню Йорк САЩ.
    От 2007 година Everlast Worldwide Inc. е придобита от компания Brands Holdings, базирана във Великобритания.
    Понастоящем Everlast е лидер в маркетинга, проектирането и производството на оборудване, дрехи, обувки и аксесоари за бокс, фитнес и бойни изкуства.
    Изградена върху наследство от автентичност и индивидуалност, Everlast е необходима част от живота на безброй спортисти и фитнес ентусиасти, които тренират, състезават се и живеят един активен и интензивен живот. Тя е избор на поколения от световни шампиони и професионални спортисти.
  В момента Everlast присъства в 101 страни и има 88 лиценза по цял свят.

 • Kangol

  Kangol е марка за спортно облекло, създадена през далечната 1938 година в областта Кумбрия, Англия от Jaques Spreiregen. Първоначално е създадена за производство на шапки за работници, играчи на голф и войници. По време на втората световна война Kangol са най-големите доставчици на барети, включително и за фелдмаршал Монтгомъри. Етимологично думата Kangol e разделена на три, а именно: К-коприна, ANG-ангора и OL-вата.

    След края на войната баретите на марката Kangol са върха на модата. През 1960 година световноизвестни дизайнери като Мери Куант и Пиер Карден започват да работят с марката. Продукти на марката започват да красят главите на Битълс, Арнолд Палмър, а по-късно и на принцеса Даяна.

    През 1980 година баретите на Kangol навлизат в нов етап от развитието на модата, а именно на Хип-Хопа. Те са предпочетени от култовите за стила изпълнители Grandmaster Flash, Run-DMC, LL Cool J, Slick Rick, Kangol Kid на UTFO и The Notorious BIG. Бранда е допълнително популяризиран през 1991 година от филма New Jack City. Производството на стилни шапки от furgora (ангорска вълна-микс) е подкрепено и от Самуел Джаксън през 1997 година. Те се появяват всяка вечер и във вечерното шоу на Джей Лено. През 2009 година Еминем е забелязан с шапка тип милитъри на Kangol. Шапка Kangol тип идиотка е предпочетена и от вокалиста на групата Oasis Лиъм Галахър.

   От 2006 година насам марката е собственост на World Sports, придобили акциите от частен инвестиционен фонд. Лицензи за производство и продажба на Kangol облекло са били продадени на много различни компании, сред които D2 и Topshop.

  Днес дрехи и обувки на марката са широко разпространени в целия свят. Качествените материали, изчистения Kangol дизайн и неизменното лого на скачащо кенгуру са неизменна част от дрескода на модерните хора.

Показване на 1 - 12 от 22 артикула