Списък на продуктите по производители Lee Cooper

Марката Lee Cooper е създадена през далечната 1908 година от английския предприемач Морис Купър с отварянето на фабрика за облекло в Лондон. Първоначално носи името MCooperOverallslimited и е специализирана в производството на костюми, особено популярни за това време.
 С избухването на Първата световна война компанията променя продуктовата си насоченост като започва да произвежда военни униформи. Така фабриката на Морис Купър става известна с качеството на своите продукти и съвременно оборудване. Поради тази причина по време на Втората световна война е принудена да шие военни униформи за британските въоръжени сили.
 През 1940 година Морис Купър загива в автомобилна катастрофа. През 1946 година сина му Харолд се връща от военна служба и става управител на фабриката. Той променя името като добавя това на жена си Лии.
 След годините на войната рязкото увеличение на населението, както и влиянието на рокендрола налага голямо търсене на дънки. Харолд улавя тази вълна и започва производството на дънки тип деним за дома, градината и работа. Той пръв измества ципа на дамските дънките отпред, с което си навлича гнева на пуританската част на обществото.
 През 1955 година компанията измества своето производство в Холандия. Марката веднага става любима на младите хора. През 1968 година на шампионата по Туист в Лондон Lee Cooper представя цветните дънки. Една година по-късно Lee Cooper започва да произвежда и детско облекло. Производството се разширява с отварянето на фабрики в Ирландия и Франция.
 През 80-те години модните дрехи са придобила особен смисъл. Носенето на дънки не е било само белег на модност, но и начин за изразяване на индивидуалност. Ето защо Lee Cooper значително разширява гамата от продукти - не изобщо дънки, а такива третирани с белина, простреляни с пушка, за да се получат специални ефекти и отвори. Въвеждат се специални технологии - overdye, процес на получаване на по-интензивен цвят и необичайни цветови ефекти, въз основа на допълнителна нишка, както и stonewash - деним обработка на материята, на базата на промиване с малки камъни, за да се придаде протъркан вид.
 През 1985 година Lee Cooper въвежда специален 'мек' деним за да подчертае разликата между европейските дънки от американските.
 В наши дни марката произвежда освен дънки и работни гащеризони, якета, тишърти, суичъри, обувки, кецове, чанти, аксесоари.

Показване на 1 - 8 от 8 артикула
Показване на 1 - 8 от 8 артикула