Списък на продуктите по производители Kangol

Kangol е марка за спортно облекло, създадена през далечната 1938 година в областта Кумбрия, Англия от Jaques Spreiregen. Първоначално е създадена за производство на шапки за работници, играчи на голф и войници. По време на втората световна война Kangol са най-големите доставчици на барети, включително и за фелдмаршал Монтгомъри. Етимологично думата Kangol e разделена на три, а именно: К-коприна, ANG-ангора и OL-вата.

  След края на войната баретите на марката Kangol са върха на модата. През 1960 година световноизвестни дизайнери като Мери Куант и Пиер Карден започват да работят с марката. Продукти на марката започват да красят главите на Битълс, Арнолд Палмър, а по-късно и на принцеса Даяна.

  През 1980 година баретите на Kangol навлизат в нов етап от развитието на модата, а именно на Хип-Хопа. Те са предпочетени от култовите за стила изпълнители Grandmaster Flash, Run-DMC, LL Cool J, Slick Rick, Kangol Kid на UTFO и The Notorious BIG. Бранда е допълнително популяризиран през 1991 година от филма New Jack City. Производството на стилни шапки от furgora (ангорска вълна-микс) е подкрепено и от Самуел Джаксън през 1997 година. Те се появяват всяка вечер и във вечерното шоу на Джей Лено. През 2009 година Еминем е забелязан с шапка тип милитъри на Kangol. Шапка Kangol тип идиотка е предпочетена и от вокалиста на групата Oasis Лиъм Галахър.

 От 2006 година насам марката е собственост на World Sports, придобили акциите от частен инвестиционен фонд. Лицензи за производство и продажба на Kangol облекло са били продадени на много различни компании, сред които D2 и Topshop.

Днес дрехи и обувки на марката са широко разпространени в целия свят. Качествените материали, изчистения Kangol дизайн и неизменното лого на скачащо кенгуру са неизменна част от дрескода на модерните хора.

Показване на 1 - 4 от 4 артикула
Показване на 1 - 4 от 4 артикула