Списък на продуктите по производители Everlast

Историята на марката Everlast датира от далечната 1910 година. Седемнадесет годишният Якоб Голомб от Бронкс бил запален плувец и не бил доволен, че често трябвало да сменя банския си костюм, който не издържал и един сезон. Той започва да произвежда бански, за които гарантира, че са с отлично качество и им дава гаранция една година. Залага на тематичното име Everlast (вечни).
  През следващите години Голомб отваря малък магазин като предлага освен бански и много други спортни артикули. Насочването му към бокса датира от 1917 година, когато младия пожарникар Джак Демпси го моли да създаде защитна каска, която да издържи поне петнадесет рунда. Голомб я проектира, като през 1919 година Джак Демпси печели световната титла в тежка категория с боксовото оборудване Everlast. От този ден марката се превръща в символ за надеждност и качество в бокса като се налага в целия свят.
  През 1925 година Голомб проектира шортите с колан, които заменят използваните до тогава гащи с кожени ремъци. От тогава тези шорти стават известни като боксьорски и получават голяма популярност. Той управлява компанията Everlast до неговата смърт през 1950 година, когато тя се поема от неговия син Дан.
 През 1958 година Бен Надорф купува 50% от акциите на компанията, като става вицепрезидент на компанията и президент на филиалите по света.
 Когато през 1995 година Дан умира, Надорф купува и останалите 50% и става президент и главен акционер на Everlast до 2000 година.
 От 2000 година компанията се придобива за 60 милиона долара от компанията на Джордж Хоровиц Active Apparel Group (AAGP), който е учител по история и заклет фен на бокса. За пръв път той въвежда и налага дамското облекло с марката Everlast. Компанията се преименува на Everlast Worldwide Inc и се базира в Ню Йорк САЩ.
  От 2007 година Everlast Worldwide Inc. е придобита от компания Brands Holdings, базирана във Великобритания.
  Понастоящем Everlast е лидер в маркетинга, проектирането и производството на оборудване, дрехи, обувки и аксесоари за бокс, фитнес и бойни изкуства.
  Изградена върху наследство от автентичност и индивидуалност, Everlast е необходима част от живота на безброй спортисти и фитнес ентусиасти, които тренират, състезават се и живеят един активен и интензивен живот. Тя е избор на поколения от световни шампиони и професионални спортисти.
В момента Everlast присъства в 101 страни и има 88 лиценза по цял свят.

Everlast

Още
за страница
Показване на 1 - 12 от 15 артикула
Показване на 1 - 12 от 15 артикула