Списък на продуктите по производители Sergio Tacchini

Sergio Tacchini е италиански моден дизайнер на спортно облекло и бивш професионален тенисист. Фирмата за спортно облекло, носеща неговото име, се намира в Белинзаго Новаресе, Новара, Италия.

Sergio Tacchini става професионален тенисист на 17 години, влизайки в Тенис клуба на Милано през 1955 г. През 1960 г. печели титлата на италианския шампион над Никола Пиетрангли. Той също се състезава в купата на Дейвис, като има пет победи в сингли и една в двойки в общо петнадесет срещи. Той печели две италиански титли в двойки.

През 1966 г. Sergio Tacchini основава Sandys S.p.A., който се преименува на Tacchini няколко години по-късно.

Първоначалната идея беше да експериментираме с цветове и материи, за да създадеме елегантни и стилни тенис облекла, във време, когато бялото доминира над дрехите на играчите. Проектът обаче се разшири и до други спортове като ски, фитнес, голф и ветроходство, както и облекло за свободното време.
Фирмата фалира през 2007 г. и е закупена през 2008 г. от китайския бизнесмен от Хонконг Били Нгок, собственик на Hembly International и сътрудник на американския бизнесмен Рон Бъркъл. През 2011 г. годишните приходи на фирмата бяха отчетени "по-малко от 50 милиона евро (71 милиона щатски долара).

Показване на 1 - 7 от 7 артикула
Показване на 1 - 7 от 7 артикула