Списък на продуктите по производители Lonsdale

Lonsdale е спортна марка за мъжко, дамско и детско облекло и маратонки, както и за боксови ръкавици, боксови обувки, каски, гуми, бинтове и други. Марката е създадена през 1960 от боксьора Бернард Харт на 21 улица в лондонския квартал Сохо. Първоначално се специализира в оборудване за бокса като на по-късен етап започва да произвежда спортно облекло и маратонки.
 Всъщност историята на марката Lonsdale датира от по-отдавна. През 1891 година Хю Лоутър първия граф на Англия и президент на националния спортен клуб въвежда боксовите ръкавици за пръв път, след смъртта на трима боксьори излезли на ринга с голи ръце.
 За да направи бокса популярен лорд Лонсдейл известен като Жълтия граф през далечната 1909 година започва да връчва колана Lonsdale на професионален боксьор защитил два пъти Британския национален шампионат. Така за всеки боксьор било голяма чест да спечели колана, понеже бил смятан за шампион. Лорд Лонсдейл е бил първият президент на Автомобилната асоциация на Обединеното Кралство и председател на футболния клуб Арсенал. Жълтият цвят на стандартните екипи за гости на Арсенал се дължи на него. Известен сред някои хора като най-великият спортен джентълмен на Англия, той е вдъхновил и размерите на пурите Lonsdale.
 Вдъхновена от такава богата история марката веднага става любима на имена като Мохамед Али, Шугар Рей Робинсон, Хенри Купър и Брайън Лондон. С такава голяма реклама бизнеса бързо се разраства. До средата на 60-те години carnaby street стила е завладял модния свят на тийнейджърите. Магазините Lonsdale се посещават от известни личности като Пол Маккартни, Грегъри Пек, Антъни Куин (Зорба гъркът) и Тони Къртис, както и от много хора от боксовите среди.
 Боксовата традиция на Lonsdale никога не е залязвала. Сред най-известните боксьори световни шампиони, които са се състезавали с Lonsdale са Ивендър Холифийлд, Марвин Хеглер, Ленъкс Люис, Майк Тайсън и в последно време Рики Хатън. През последните години Lonsdale се радва и сред известните личности от света на шоубизнеса - Анджелина Джоли, Оейзис, Мадона, Кайли Миноуг, Наоми Кембъл, Парис Хилтън и английската футболна звезда на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.
 През деветдесетте години Lonsdale навлиза на нови пазари в Европа и Австралия. Днес елегантният спортен вид, страхотният модерен дизайн и не на последно място качеството на Lonsdale станаха много популярни. Мощният лъв, отличителното лого на марката Lonsdale започна да се появява навсякъде.

за страница
Показване на 1 - 12 от 27 артикула
Показване на 1 - 12 от 27 артикула